HTML

Töpörtyűturmix

basz fasz szop kur tosz és ezek vállfajai.

Friss topikok

Linkblog

105 - A Szabad Magyarországért tiltakozik.

2007.07.03. 19:33 Részeges Huligán

Ez a Pride.hu kezd lassan a kedvenc oldalaim közé kerülni, szinte mindig találok valami érdekeset, mulatságosat, egyebet, a hirdetések, hírek között.

itt van pld ez az egyszerü hir, ami nekem mégis kicsit visszás.


A BRFK tiltsa be a melegfelvonulást!
2007-06-27 20:29:09    
A Szabad Magyarországért Mozgalom szerint nem szabad megengedni, hogy megtartsák a jövő heti melegfelvonulást, a szervezet szerint közszeméremsértést követnének el a résztvevők és közösségellenes megbotránkozást okozna az esmény. A rendőrségtől kértek intézkedést. Közleményük az alábbiakban olvasható.
   
A Szabad Magyarországért Mozgalom beadvánnyal fordult a BRFK Közbiztonsági Alosztályához annak érdekében, hogy a július elején jól ismert formában megrendezendő "melegfelvonulást" tiltsa be.Szabad Magyarországért Mozgalom a Btk. 208. § és a 271. § alapján - közszeméremsértés és közösségellenes megbotránkozás okozása vétségének megakadályozása érdekében arra kéri az illetékes rendőri hatóságot, hogy a július 7-re tervezett melegfelvonulást tiltsa be.Szervezetünk többször tapasztalta, hogy a rendőrség sajátos módon értelmezi a törvényi előírásokat.

Addig, amíg a nemzeti és történelmi jelképeinket (Árpádsávos lobogó, nemzeti zászló) megbotránkozást okozónak minősítette demonstrációk alkalmával, és betekertette, addig a közerkölcsöt súlyosan sértő, törvényileg is büntetendő melegfelvonulást, könnyű drogokat propagáló rendezvényeket engedélyez. Ez a kettős mérce nem csak sérti a jogállamiságot, hanem diszkrimináció az egészséges nemzetben gondolkodók, a nemzeti érzelmű és keresztény értékrendet valló állampolgárokkal szemben.

Meggyőződésünk, hogy Magyarország morális megtisztulása és megújulása ott kezdődik, amikor a közerkölcs is védelmet élvez, amikor az egyén vagy a kisebbség másságának a tisztelete nem válik szabatossággá. Amennyiben a fenti törvényi előírások megtartására a BRFK nem kötelezi a rendezőket, vagy annak megszegését bármilyen módon tudomásul veszi, s így jogszerűnek minősíti a már jól ismert formában megrendezett "melegfelvonulást", úgy kötelességünknek érezzük, hogy fellépjünk a közerkölcsöt sértő demonstráció ellen, hogy nyilvánosan is kifejezzük nemtetszésünket.


a cikk elemzése elött kijenetem, hogy nem táplálok baráti szálakat egy deka meleggel sem, ugyanigy politikailag sem foglalok állást seholsem. Erre a közleményre azért felkaptam a fejem.
az elsö gondolatom az volt, miután átolvastam. Sötét középkor. A másodikat inkább nem mondom el.
Ki hogy látja? én azt hiszem másképp értelmezem a szabadságot mint ez a Mozgalom

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://toportyuturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr18111022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zuzu petals 2007.07.04. 09:58:47

a keresztény értékrend takarja az autók felgyújtását meg a rendőrök agyonverését?



RollingBoxer 2007.07.04. 20:13:57

Valamikor még vívtak keresztes háborúkat. Nooot?
Szerintem igazuk van. LE A BUZIKKAL, ÉLJENEK A PSZIHOPATÁK.

napraforgó70 2007.07.05. 12:12:10

Tuképp semmi bajom a melegekkel, míg nem akarják kötelezővé tenni, hogy a saját nemem szeressem.
Lassan kezdem magam szarul érezni, hogy hetero vagyok.

közszeméremsértés és közösségellenes megbotránkozás okozása - hmmm... ebbe sok mindent bele lehet magyarázni. Mi is az a közszeméremsértés?

"Jogszabályba ütköző bűncselekmény, amikor is szexológiai töltetű áruk (pornográf könyvek, újságok, stb.) forgalmazására vonatkozó jogszabályokat megsértik, illetve amikor személyek nemi aktusukat nyilvánosság előtt szándékosan láthatóvá teszik."

A Btk. ezt írja:
208. § Aki magát nemi vágyának kielégítése végett más előtt szeméremsértő módon mutogatja, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
1. A szeméremsértés vétségének jogi tárgya a közszemérem, avagy a társadalomban kialakult nemi erkölcs.
2. Az elkövetési magatartás a köznapi értelemben vett magamutogatásnál szűkebb kört ölel fel, lényegében a lemeztelenített nemi szerv mutogatását jelenti, gyakorlatban kizárólag férfiak részéről. Mind a törvényi tényállás szövegéből, mind a logikai értelmezésből következően a mutogatásnak más előtt kell megtörténnie. Elegendő azonban, ha az elkövető felismeri annak a lehetőségét, hogy más személy jelen lehet és láthatja a nemi szervét. Akkor is megvalósul a cselekmény, ha a jelen levő személy ezt ténylegesen nem észleli.
3. A törvényi tényállás feltételként szabja, hogy az elkövetői magatartás a nemi vágyának kielégítése végett történjék. Ez az a célzat, ami a bűncselekményt más bűncselekményektől elhatárolja. A nemi vágy kielégítésére irányuló elkövetői akarat hiányában a nemi szervek más előtti mutogatása becsületsértés szabálysértését valósítja meg.


És mi okoz megbotránkozást? Az hogy két pasas, vagy két nő kézenfogva ölelkezve vonul? Vagy hogy a pasik női ruhába vonulnak? Gondolom egymás G és egyéb pontjait nem ott fogják keresgélni, nem teszik ki a ruhából "elsődleges" nemi jellegük bizonyítékait.
De engem pl. az botránkoztat meg, hogy nem tudok úgy átmenni a Nyugatinál az aluljárón, hogy legalább 3 kuncsaftra váró szutyok kurvát ne kelljen kikerülnöm... Emellett rám akarják erőltetni a mindenféle hívő szervezetek, hogy az ő egy istenüket szeressem... A legjobb, mikor egy ferdeszemű pasi a hava nagilát énekli, aztán meg hogy jézus szeret téged... brrrr

bocsi, hosszú lettem

czyi · http://senkinemertsemmit.blog.hu/ 2007.07.08. 16:47:01

nem is a szabadsággal van ennek a csoportnak baja, hanem saját megfogalmazásuk szerint a szabatossággal.
azt viszont nem tudom, honnan veszik, ill. mit értenek ez alatt... ui., ha jól veszem ki szavaikat, ők ámblokk a melegeket szeretnék kirekeszteni a társadalomból, magyarul pusztán az a tény, hogy békésen vonulni szeretnének, már elfogadhatatlan számukra.
viszont másutt azt írják, ők tisztelik a másságot.
magyarán megpróbálják szélsőséges, kirekesztő nézeteiket a jelenleg hatályos törvényi keretek közé beszorítani.
így jogosan merül fel ebben az értelmezési problémákkal telitüzdelt szituban; mit értenek ők szabatosság alatt? konkrétan. és honnan tudják? rendszeresen ott vannak? be nem jelentett-ellentüntetnek netán? köztük is akadnak melegek?

vagy hogy is van ez?

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.07.16. 10:24:40

szabatosan fogalmazni annyit tesz, hogy választékosan.most akkor mi a bajuk?a melegek szépen tudják kifejezni magukat szóban és írásban, és akkor ők meg féltékenyek rájuk?huh, nem értem.

Bandus 2007.07.16. 13:41:04

álszentek ezek az emberek...
süti beállítások módosítása